28 Eylül 2012 Cuma

Karadayı Dizi Oyuncusu ‘Bergüzar Korel’ Kimdir?


Karadayı Dizi Oyuncusu ‘Bergüzar Korel’ Kimdir?

Kendisini yakından tanıyoruz, Özellikle Binbir Gece dizisinden tanıdığımız ünlü oyuncumuz ‘Bergüzar Korel‘ yeni dizi olan ‘Karadayı‘da üstün başarı göstereceğine inanıyoruz. Bayanlar arasında başrol olarak seçilen oyuncumuza yeni dizisinde başarılar diliyoruz. Güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken ünlü oyuncumuz bu dizide kendi oyunculuğunun kalitesini konuşturacak gibi görünüyor.
Bergüzar Korel

Bergüzar Korel Biyografisi:

2 Eylül 1982 İstanbul doğumlu olan Bergüzar Gökçe Korel’in Babası ünlü oyuncu Tanju Korel annesi ise Hülya Darcan’dır. Bergüzar Gökçe Korel’in  Zeynep isminde 1 Mart 1975 İstanbul doğumlu birde kardeşi bulunmaktadır.  Bergüzar Gökçe Korel, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunudur. Bergüzar’ın isminin ingilizceçevirisi ise “Keepsake”dir.
Oyunculuğa kendi isteğiyle başlayan Bergüzar Gökçe Korel’e babası çok destek verdi. Oyunculuk ile tanışması lise yıllarında tiyatro üzerine bir iki çalışması ile oldu.
Bergüzar Gökçe Korel “Sihirli Anahtar” oyunculuk ajansına bağlı olarak çalışıyor.
Bergüzar Korel ilk oyunculuk deneyinimi, annesi Hülya Darcan ve babası Tanju Korel’in hem yapımcılığını üstlendikleri hemde oynadıkları TRT’de yayınlanan “Zeytin Dalı” isimli TV dizisinde yaşadı.
İkinci oyunculuk deneyiminde ise, senaryosunu babası Tanju Korel’in yazdığı “Kırık Kanatlar” dizisinde oynadı. Daha sonra “Şen Olasın Ürgüp” isimli televizyon için yapılmış filmde oynadı.
Bergüzar’ın Kurtlar Vadisi Irak filminde oynama öyküsü ise hayli ilginç. Filmde oynama teklifini, babası hastanede hayata gözlerini kapamadan iki dakika önce gelen telefonla almış. Babası Tanju Korel 21 Eylül 2005 tarihinde akciğer kanseri sebebiyle yaşamını yitirdi. Annesi, “Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi” diyerek, görüşmeye gitmeye ikna etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder